De organisatie is van mening dat Tour En Bloc niet onder de Wet Kanspelen op internet valt omdat dit spel niet voor iedereen toegankelijk is. Dit spel is alleen bedoeld voor mensen uit de gemeente Drechterland en Hoorn. De organisatie bepaalt uiteindelijk wie hieraan deel mag nemen.

Tijdens de Tour de France zullen hier continue de actuele gegevens van Tour en Bloc te vinden zijn. Het is nu al mogelijk om de volgende informatie op te vragen:

 • Bekendste renners, een suggestie voor het kiezen van je renners
 • Ranglijst renners 2015, ook weer een suggestie voor het kiezen van je renners
 • Ranglijst deelnemers van 2015
 • De route van de Tour de France
 • De spelregels van Tour en Bloc

De ranglijsten van de deelnemers en de renners komen beschikbaar na de proloog en worden elke avond na de etappe vernieuwd, dit gebeurd ook met de dagprijzen en de etappe-uitslagen.


Geachte deelnemer,

Van harte welkom bij deze 25e jubileumjaargang van het Tour de France spel “Tour en bloc”.
Samen met onze hoofdsponsor “Het Gouden Hoofd” gaan we er weer een mooi en sportief wielerspektakel van maken.

De 104e editie van de Tour de France begint op zaterdag 1 juli 2017 met een individuele tijdrit in Düsseldorf en finisht op zondag 23 juli in Parijs. In de drie tussenliggende weken liggen er klinkende klimmen als de Galibier, La Planche des Belles Filles en d’Izoard op de renners te wachten. Het eerste echte klimvuurwerk wordt op 5 juli verwacht wanneer de finishstreep is getrokken op La Planche des Belles Filles in de Vogezen.
In totaal zijn er negen vlakke etappes, vijf heuveletappes, vijf bergetappes (met finishes op La Planche des Belles Filles, Peyragudes en de Col d’Izoard) en twee individuele tijdritten. Naast een tijdrit in Düsseldorf wordt er ook op de voorlaatste dag in Marseille een rit tegen de klok georganiseerd. De kans is zeer groot dat daar de Tour beslist gaat worden. In totaal moet er 3.516 kilometer afgelegd worden. Op het eerste oog lijkt het een “gewone” Tour te gaan worden. Er zijn geen rare etappes in het routeschema opgenomen, zoals de voorgaande jaren wel het geval was. Denk aan meerdere tijdritten, een waaieretappe of monsteretappes. In 2017 lijkt het vuurwerk te moeten gaan komen op de drie bergop aankomsten en in de tijdrit naar Marseille, al is die met een lengte van 23 kilometer ook niet al te lang maar met een steile klim wel zwaar. Wel bijzonder: de dertiende etappe is slechts 100 kilometer lang.

In deze tour binden Chris Froome, Richie Porte, Alberto Contador, Nairo Quintana, Esteban Chaves, Alejandro Valverde, Romain Bardet, Rafal Majka en Ion Izagirre de strijd met elkaar aan om de eindzege. Quintana heeft echter de Giro ook al gereden en wellicht is Contador over zijn top heen? We gaan het weer zien en beleven.

Het Tour en Bloc spel van 2016 kende natuurlijk ook weer een nieuwe winnaar. Ronald Vlaar bleek aan het eind de allerbeste en nam hierdoor de beker over van Frank Sneek.

Het prijzenpakket bestaat ook dit jaar uit financiële - en andere prijzen. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door onze sponsors uit Blokker en omgeving. Wij willen hen dan ook weer hartelijk bedanken voor hun enthousiasme en vrijgevigheid.

Voor het inleveren van de strookjes kunt u terecht op onze Tour en bloc-site. Tevens kunt u hier de etappe-uitslagen, standen, columns en andere wetenswaardigheden terugvinden.

Wij wensen u veel “fietsplezier” en mocht u op- en/of aanmerkingen hebben dan horen wij dit natuurlijk graag. Ton “Tournotaris” Dekker zal ook deze 25e editie weer het doen en laten van de organisatie in de gaten houden. Hij is te bereiken onder nummer 06 13211368

De Organisatie:

 • Eric Alders
  06 52511364
 • Ton Dekker (notaris)
  06 13211368
 • Ruud Schouten
  06 46067354

De organisatie heeft een algemeen e-mail adres in het leven geroepen voor al uw vragen: tourenbloc@quicknet.nl
Bij betaling per bank verwachten wij dat het bedrag uiterlijk vrijdag 30 juni 2017 gestort is. Het bankrekeningnummer is: NL73RABO0161439624 onder vermelding van: Tour en bloc