De organisatie is van mening dat Tour En Bloc niet onder de Wet Kanspelen op internet valt omdat dit spel niet voor iedereen toegankelijk is. Dit spel is alleen bedoeld voor mensen uit de gemeente Drechterland en Hoorn. De organisatie bepaalt uiteindelijk wie hieraan deel mag nemen.

Tijdens de Tour de France zullen hier continue de actuele gegevens van Tour en Bloc te vinden zijn. Het is nu al mogelijk om de volgende informatie op te vragen:

 • Bekendste renners, een suggestie voor het kiezen van je renners
 • Ranglijst renners 2017, ook weer een suggestie voor het kiezen van je renners
 • Ranglijst deelnemers van 2017
 • De route van de Tour de France
 • De spelregels van Tour en Bloc

De ranglijsten van de deelnemers en de renners komen beschikbaar na de proloog en worden elke avond na de etappe vernieuwd, dit gebeurd ook met de dagprijzen en de etappe-uitslagen.


Geachte deelnemer,

Van harte welkom bij deze 26e jaargang van het Tour de France spel “Tour en bloc”.
Samen met onze hoofdsponsor “Het Gouden Hoofd” gaan we er weer een mooi en sportief wielerspektakel van maken.

De 105e editie van de Tour begint met een relatief vlakke etappe. De eerste slag voor de klassementsrenners volgt al op dag drie, met een 35 kilometer lange ploegentijdrit van en naar Cholet. Hierna volgen onder andere twee lastige heuveletappes door de regio Bretagne. De 9e etappe leidt de renners naar Roubaix. In deze miniversie van Parijs-Roubaix liggen maar liefst vijftien kasseistroken. Na de eerste rustdag doemen de Alpen op. De eerste Alpenrit finisht met een afdaling richting Le Grand-Bornand, onderweg dienen de coureurs echter de loodzware Plateau de Glières te trotseren. Deze klim van zes kilometer kent een stijgingsgraad van maar liefst 11%. De laatste twee kilometer gaan bovendien over onverharde wegen. In de etappes daarna dient er ook flink geklommen te worden, met aankomsten op La Rosiére (nog niet eerder in de Tour opgenomen) en de Alpe d’Huez.

Tussen de Alpen en Pyreneeën zitten enkele verraderlijke overgangsetappes.Net als in de Alpen heeft de organisatie gezorgd voor drie etappes in die andere vermaarde bergstreek: de Pyreneeën. De etappe naar Saint-Lary-Soulan is speciaal, met aankomst op de nog niet eerder bedwongen zijde van de Col de Portet en een lengte van “slechts” 65 kilometer. Na een vlakke overgangsetappe naar Pau doet het peloton opnieuw de Pyreneeën aan, ditmaal voor een etappe naar Laruns, over de befaamde beklimmingen op de Tourmalet en de Aubisque. De Tour de France 2018 zal op de voorlaatste dag worden beslist met een 31 kilometer lange individuele tijdrit. Deze race tegen de klok kan worden bestempeld als zeer heuvelachtig, met enkele forse kuitenbijters met percentages tot maar liefst 20%. De laatste etappe brengt de renners zoals gewoonlijk naar Parijs. Met een totale lengte van 3.329 kilometer is het een van de kortste Tours in jaren.

Het Tour en Bloc spel van 2017 kende natuurlijk ook weer een nieuwe winnaar; Nick Ettes bleek aan het eind de allerbeste en nam hierdoor de beker over van Ronald Vlaar.
Het prijzenpakket bestaat ook dit jaar uit financiële - en andere prijzen. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door onze sponsors uit Blokker en omgeving. Wij willen hen dan ook weer hartelijk bedanken voor hun enthousiasme en vrijgevigheid.
Voor het inleveren van de strookjes kunt u terecht op onze Tour en bloc-site. Tevens kunt u hier de etappe-uitslagen, standen, columns en andere wetenswaardigheden terugvinden.

Wij wensen u veel “fietsplezier” en mocht u op- en/of aanmerkingen hebben dan horen wij dit natuurlijk graag. Ton “Tournotaris” Dekker zal ook deze 26e editie weer het doen en laten van de organisatie in de gaten houden. Hij is te bereiken onder nummer 06 13211368

De Organisatie:

 • Eric Alders
  06 52511364
 • Ton Dekker (notaris)
  06 13211368
 • Ruud Schouten
  06 46067354

De organisatie heeft een algemeen e-mail adres in het leven geroepen voor al uw vragen: tourenbloc@quicknet.nl
Bij betaling per bank verwachten wij dat het bedrag uiterlijk vrijdag 6 juli 2018 gestort is. Het bankrekeningnummer is: NL73RABO0161439624 onder vermelding van: Tour en bloc